Utställningshelg

I helgen var Jag, Husse, Matte, Mattster och min mattsters kompis flock på hundutställning, det  var två olika, en i Norrköping, och en i Eskilstuna.

Jag och Husse gick runt i ringen:

hundutställning tollare

Och jag fick stå fint medans domaren kollade så jag har fin päls och så:

hundutställning tollare

Det var skoj och jag fick lite olika priser.

I Norrköping fick jag bedömningen ”Excellent” som är det finaste man kan få. Jag fick även en rosett för placering 1 i klassen junior hane.

Domaren sa:

”Trevlig juniorhane, tillräcklig benstomme, trevligt uttryck. Slarvar med sina öron. Bra ben, välformad kropp, bra pälskvalité och svanssättning. Behöver bli stramare i sina rörelser”

I Eskilstuna fick jag bedömningen ”Very Good” som är det näst bästa, jag fick även där placering 1 i klassen junior hane.

Domaren sa:

”Maskulin. Lite kraftig i proportionerna. Bra huvud, korrekt bett, bra hals. Fronten ska ännu utvecklas. Välkroppad för sin ålder, lite brant i korset. Tillräckliga vinklar bak. Höga frambensrörelser. Lite kohasig bak, behöver tid.”

Så båda domarna tror att jag kommer bli bättre när jag blir äldre och/eller får träna lite mer, så det är lovande :-)

hundutställning  tollare rosetter

Det var skoj att kolla på de andra hundarna när de visade upp sig också, man kunde ligga och mysa i solen bredvid Matte:

hundutställning mys

Den andra flocken som var med hade två Samojeder, vita fina fluffiga hundar som ser ut som isbjörnar eller vandrande kuddar. Båda fick en varsin Excellent så jag tror att de är nöjda.

Ellie:

hundutställning samojed

Och Dante:

hundutställning samojed

Matte och Husse tyckte att Dante var väldigt mysig men han var lite osäker kring andra hanar, så han och jag gjorde inte så mycket. Ellie däremot var väldigt trevlig och vi lekte lite i pausen:

hundutställning lek i pausen tollare samojed

 

hundutställning lek i pausen tollare samojed

 

hundutställning lek i pausen tollare samojed

 

hundutställning lek i pausen tollare samojed

Husse tog även lite bilder på andra hundar, detta är vår favoritbild:

hundutställning basset

Man sover gott efter utställningar kan jag lova:

hundutställning trött vinnare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>