Mydog 2 2016

Idag var det dags för utställning igen, laddade med erfarenheter från gårdagen var vi mer redo än någonsin innan. Vi hade turen att träffa några andra Tollare som gav oss massa bra tips, men mer om dem senare.

tollare mydog 2016 tollare tossen

Det gick också mycket bättre idag, jag fick ett HP som är så fin bedömning man kan få som valp, jag fick även priset BIM, som betyder att jag var bästa hanvalpen (det är fortfarande helt ointressant hur många som tävlade). Jag blev lite trött efter tävlingen så det var skönt att komma hem,

tollare mydog 2016 tollare BIM

Domaren (som kom från Danmark) var snäll och verkade gilla valpar, en hemlighet som jag lärde mig idag är att man inte alls måste stå still hela tiden, det räcker att vara stilla när domaren tittar på en!

tollare mydog 2016 tollare valpar

Nåväl, detta är vad han noterade om mig: Ganska stor hane, välutvecklad i huvudet, passande skalle och nosparti, korrekta kinder. Mörka ögon, ok pigment. Utmärkt hals och överlinje. Normala vinklar, tillräcklig benstomme. Ok päls och färg. Bra svansföring. Kan vara mer stabil bak, ok från sidan.

Det där sista med stabilitet sa de andra Tollarna att man växer i när man blir lite äldre.

Mina två instruktörer då?

Det var Hossa från Dalarna

tollare mydog 2016 hossa

Och Kråka från Norge

tollare mydog 2016 kråka

Jag tror jag blev lite kär i Kråka… kolla bara vilken tjej…

tollare mydog 2016 kråka

One thought on “Mydog 2 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>